donderdag 12 januari 2017

Buxusmot eitjes

De buxusmot leeft gemiddeld dagen tot maximum weken. In deze periode kan één wijfje tot 5eitjes leggen. Als er te weinig waarplanten zijn voor de buxusmot , zal deze zijn eitjes ergens anders moeten gaan afzetten. De kans is het grootst bij gelijksoortige planten.


Na een maand verschijnen de vlinders en worden eitjes gelegd. Bij het uitkomen van deze eitjes verschijnen de rupsen, die aan . Het gaat om de rupsen van de buxusmot , die oorspronkelijk voorkomt in Azië. Omdat de buxus een dichte structuur heeft wordt de rups in eerste instantie niet . Veel buxusplanten betekent het ideale buffet voor de buxusmot , want de rupsen van.


Ze leven ongeveer acht dagen en zetten hun eitjes in kleine groepjes . Buxusmotten leggen eitjes in je buxus maar . Het vervelende is dat de vlinder twee tot drie keer per jaar eitjes legt waaruit de rupsen tevoorschijn komen. De eitjes van de buxusmot liggen . Bij 20˚C duurt de ontwikkeling van ei tot pop circa dagen. Alle informatie over de buxusmot in Nederland.


In die dagen planten ze zich massaal voort door hun eitjes te leggen op buxusstruiken. Een biologische manier om de buxusmot te lijf te gaan, is om ze weg te vangen. Zo voorkom je dat er nieuwe eitjes bijkomen, en dus ook weer meer rupsen. Spring naar Bestrijding van de buxusrups, eitjes en larven - Wie eenmaal bezoek heeft gehad van de buxusmot zal zijn buxusplanten goed in de gaten . Aan de onderzijde van de buxusblaadjes leggen ze eitjes af in . Dit spinsel vindt de buxusmot namelijk een heel fijne plek om eitjes te leggen.


De rups (larve van buxusmot ) kent 6-stadia voordat de verpopping plaatsvindt. De Buxus mot is een toenemend probleem in Nederland en vele Buxus planten. Van eitje naar pop duurt ongeveer een kleine maand en in deze periode richt . SOS buxus: hoe buxusmot bestrijden en verdere verspreiding vermijden ? Wanneer de buxusmot en buxusrups jouw buxus belagen, wil je hier natuurlijk.


De motten leggen tientallen eitjes per buxusplant. De rups van de buxusmot kun je het hele jaar aantreffen in je buxus. De rupsen van de buxusmot kunnen schade aanrichten aan je buxushaag of - bollen. Zoals elke vlinder kent de buxusmot een rupsstadium.


Nadat de buxusmot eitjes heeft geleg meestal aan de onderkant van de buxusblaadjes, ontluiken deze . Deze vlinder vliegt dan rond en legt eitjes af in platte eispiegels op het blad. Duizenden en duizenden eitjes worden afgezet en de . Het rupsje knabbelt aan de blaadjes, laat overal eitjes achter, wordt . Larven van de buxusmot tref je aan zodra het warmer wordt in het voorjaar. Bladeren met spinsel en eitjes kun je ook wegsnoeien. Enkel in dit stadium kan je de buxusmot gaan bestrijden met plantaardige.


Uit de eitjes die ondertussen gelegd zijn ontstaan tijdens de zomer . Dit in verband met de verspreiding van de rupsen, larven en eitjes in de restafvalbak. De vlinders leggen hun eitjes op de buxusplant. Uit die eitjes komen rupsen die in korte tijd al het blad van de . Rupsen van buxusmot kan je biologisch bestrijden.


Het insect komt oorspronkelijk uit Azië en brengt flinke schade toe aan buxusplanten. Het leven van de buxusmot bestaat uit verschillende stadia. Een volwassen mot legt eitjes , hieruit komen rupsen, de rupsen verpoppen en uit de poppen komen . Als de eitjes bijna uitkomen wordt de zwarte kop van de buxusrups al zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts