donderdag 27 maart 2014

Schapen met hoorns

De schapen (Ovis) zijn een geslacht van hoefdieren uit de onderfamilie. Rammen hebben lange hoorns die omkrullen, terwijl de hoorns van bokken niet. Sommige schapensoorten kunnen wel zes hoorns hebben, zoals het . Het dikhoornschaap (Ovis canadensis) is een wild schaap uit de familie der. Het dankt zijn naam aan de grote gekromde hoorns van de rammen.


Onze schapen kunnen goed gedijen in voedselarme omstandigheden.

Zowel de ooi als de ram zijn gehoornd: de ooien kleine halve maan hoorns naar . Volgens de literatuur eten deze schapen ook distels, brandnetels, zuring, bramen etc. Het hoornstelsel kan bestaan uit twee, vier of zes hoorns. Op grote hoogte in gebergte tussen de rotsen, stenen en harde oppervlaktes heeft dit dier weinig natuurlijke vijanden. Schapen zijn middelgrote hoefdieren.


De Hongaarse Racka is een sober schaap en nauw verwant aan zeer oude . Gevlekte schapen zijn al bekend van vóór onze jaartelling. Hoorns beginnen al op vroege leeftijd bij verschillende hoefdieren op hun kop te groeien. Mensen houden deze wollige zoogdieren al eeuwen voor hun vacht, melk en vlees.

De eerste schapenherders fokten hun schapen niet in de eerste plaats om meer wol, vlees of melk te. Zij wilden vooral die lastige hoorns kwijt. Aan de hoorns kun je dus niet zien of het schaap een mannetje of vrouwtje is. Een volwassen ram heeft hoorns die omlaag achter de oren langs krullen. Het schaap woont vaak als huisdier bij de mensen en eet gras en hooi.


Mooie zwarte Ouessant ram (met stamboek) en prachtige symmetrische hoorns Moet jammer genoeg weg om inteelt te vermijden zou zonde . Over de herkomst van het Jacobschaap bestaan verschillende theoriën. Reeds in het oude Mesopotamië kwamen vierhoornige schapen voor, en ook bij de . Zijn naam komt natuurlijk van de grote gekromde hoorns van de . Vroeger werden de meeste schapen niet geschoren, en als ze geschoren werden. Hij heeft geen hoorns , en heeft de zogenaamde “Romeinse neus”De kop is . De ooien hebben kleine gebogen hoorns , zoals bij de Drent.


Dikhoornschapen behoren, zoals de naam als zegt, tot de schapen. Mannetjes dikhoornschapen dragen hun grote, naar achteren gekrulde hoorns niet voor . Hun hoorns krullen niet echt door maar buigen achterover en gaan daarna ietwat naar buiten. Meerhoornige schapen hebben een koppel hoorns dat vanuit de . De verschillen: – De staart van een geit staat overeind en is vrij kort, dat van een schaap hangt en kan vrij lang worden.


De hoorns van een geit raken elkaar . De rammen hebben allemaal hoorns , de ooien hebben soms wel en soms geen hoorns.

Het Drents Heideschaap is een vrij klein, rank gebouwd schaap met . Hoorns : ja, rammen hebben hoorns soms hebben ooien ook kleine hoorns. Schaap , schapen , sheep, zwoegervrij, rassen, bijzondere rassen, zeldzaam,. In Egypten is de wol van de schapen meer het hayr als de wol gelijk, zoo. Oyen hebben hoorns , met welk wonder dit gelijk is, dat aldaar de schapen , . In Zuidwest-Azië zijn beenderen van Racka-achtige schapen gevonden die.


Alle schapen hebben hoorns waarbij de rammen deze hoorns meerdere. In Egyptenis de wol van de schapen meer het hayr als de wolgelijk,. Er zijn schapen met hoorns en schapen zonder hoorns.


De oorsprong van de Jacob zou in Mesopotamië liggen, hij zou nauw verwant zijn met de dikstaartige schapen uit het Midden-Oosten. Het onderscheidt zich door kringsgewijs loopende hoorns , en een reekleurig winterklee en is zoo groot als het gewone schaap. Foto ingezonden in de rubriek Dieren op de fotoswebsite ZeelandNet Foto.


Het rammetje heeft opvallend grote gekrulde hoorns.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts