donderdag 15 juni 2017

Catalpa bloeit niet

Het vreemde is dat boom helemaal niet tot bloei kwam, gebloeid . Terugsnoeien van een oude catalpa posts feb. De Magical-kamerhortensia is zo sterk dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Catalpa verwelkingsziekte posts jun. Ik zoek een boom die zorgt voor schaduw in onze tuin, onze tuin is niet groot . Lopen niet uit, maar vormen alleen wat bladknopjes, slaan een jaar over en .

Opvallend is dat vooral jonge, nog niet geheel volgroeide bladen worden aangetast. De boltrompetboom, bolboom of bolcatalpa daarentegen bloeit nooit. De kroon is op een onderstam geënt waardoor hij niet veel meer zal groeien. Een catalpa is een schitterende boom met trompetvormige bloemen die laat beginnen te bloeien. De vaatbundels van de wortels van de catalpa raken verstopt waardoor hij niet meer genoeg water en voedingsstoffen opneemt.


Een in pot gekweekte bolcatalpa hoef je niet direct terug te snoeien,. Helaas is de bloei een stuk minder dan bij de gewone trompetboom. De dikke, hartvormige wortels geven de boom niet veel houvast, zodat de stam.


Dit heeft te maken met ons wisselende klimaat.

Wat betreft de bloei : ik weet niet of iedere soort catalpa bloeit , maar ik weet dat ze onopvallende zacht gele bloemen krijgen, echter pas op late . Bloeit met identieke bloempjes maar in mindere mate dan bovenvernoemde. In de zomer bloeit de boom uitbundig met klokvormige witte bloemen die in pluimen staan. De boom is niet geschikt als straat of laanboom door zijn lage kroon. Van een van de mooiste zomerbloeiende bomen wordt de nietbloeiende variant.


Deze soort bloeit niet en krijgt ook geen vruchten zoals de gewone trompetboom, hij kan wel een hoogte bereiken van 5m tot 6m inclusief stamhoogte en een . Mooie sierlijke solitair voor iedere gron kan echter niet goed tegen win . Verreweg de meeste bomen bloeien in het voorjaar, maar er zijn toch ook nog wel enkele. De bolcatalpa bloeit helaas niet of nauwelijks. Nochtans verdraagt catalpa snoei heel goed. Je kan hem gerust jaarlijks zwaar snoeien, . De bloemkleur is wit met geel en de bloeitijd is van ca.


De trompetboom is winterhard en niet groenblijvend. Sierwaarde omwille van de bloei : Neen, deze boom heeft geen sierwaarde omwille van de bloei. Een bolcatalpa snoei je in het voorjaar, voordat het blad aan de boom komt.


Doe je het regelmatig dan blijft de . Trompetboobloeit aan het begin van de zomer als de meeste bomen en. Het woord catalpa is afgeleid van indiaanse naam catawba en betekent .

Meter, bomen bloeien vanaf april. De lange bloemtrossen verschijnen in juli. Iedere boom groeit en bloeit op zijn eigen manier. Hierdoor zijn ze niet altijd op voorraad. Informeer voor de actuele beschikbaarheid bij jouw Intratuin.


Het is niet noodzakelijk de bolbomen ieder jaar volledig terug te snoeien, maar het mag wel. De sierpeer snoeit u pas na de bloei. De eisen de deze boom aan de grond stelt zijn niet veeleisend. Hoogte na jaar: meter (bij jaarlijks knotten) of meter (bij niet snoeien) Bloei : juni - juli, in centimeter lange trossen met witte bloemen met binnenin . Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste. Dit product is momenteel niet leverbaar.


Reactie verzenden Reactie annuleren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts