donderdag 18 februari 2016

Deel van het geheel in procenten

De volgende formule wordt gebruikt om een deel te berekenen in procenten. Stel dat we een pot hebben met 1. Een gedeelte van een geheel uitrekenen. Verhouden tussen getallen kun je weergeven in procenten.


Als gegeven is dat een deel van de totale hoeveelheid een bepaald percentage is . Bij economie moet je vaak uitrekenen hoeveel procent een deel van het geheel is. Maar we hebben natuurlijk nog meer tools voor het rekenen met procenten. Procenten berekenen was nog nooit zo makkelijk. Hoe bereken je dan hoeveel procent dat kleine bedrag van het totaal. Deze gratis dienst laat u toe om procenten uit te rekenen.


Enkele gemakkelijke voorbeelden . Rekenen met procenten - percentage berekenen - Duration: 6:28. Je hebt hier te maken met het berekenen van een deel van een geheel. Hieronder wordt dit uitgelegd met een verhoudingstabel, maar ook met de formule . Een deel van het geheel berekenen. Hiervan doet hij in een spaarpot.


Bij procentsommen gaat het in grote lijnen om twee hoofdtypen: deel ten opzichte van het geheel en geheel plus of min deel. Dus je bepaald welk getal wil je in procent uitdrukken (wat) dit getal deel je door het getal waarmee je het wil . Als u juist wilt weten hoeveel procent iets is, gebruikt u een net iets andere formule. Hoeveel procent maakt getal deel uit van getal 2. Net als bij een breuk is een procent gewoon een deel van een geheel. Niet alle delen zijn om te zetten in een geheel aantal procenten van het totaal.


Men gebruikt procenten om een verhouding aan te geven, in principe tussen een deel en het grotere geheel , door het geheel , de referentiegroothei op 1 . Het oplossen van procentsommen kan op verschillende manieren. In dit artikel leer je hoe je het percentage van het totaal kunt berekenen in Excel. Ik zal je dit uitleggen aan de hand van een voorbeeld.


In de vorige paragraaf stond het rekenen met procenten centraal in de vorm van tijd:. We nemen een deel van een groter geheel. Ook wordt aandacht besteed aan het . Ik heb het natuurlijk over procenten.


In dit geval is het deel en het geheel 80. Deel : geheel x 1geeft : x 1=. Een procent is het honderdste deel van het geheel.


Spring naar Het percentage van een geheel berekenen - Het percentage van een geheel berekenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts