woensdag 28 september 2016

Breuken deel van een geheel werkblad

Een van de eerste bewerkingen met breuken in het basisonderwijs is het somtype een deel van een aantal berekenen. Er kunnen verschillende soorten . Op deze pagina kunnen werkbladen. Schrijf de breuk onder de cirkels.


Kleur het deel wat naast de cirkel staat.

Het werkblad legt het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen van breuken uit. Ook het rekenen met gemengde getallen wordt . Een breuk is een deel van het geheel. Werkblad : Benoem de breuk (geschikt voor groep 5). Een vierde deel is hetzelfde als een kwart.


Met dit werkblad oefenen leerlingen volgende leerstof rond breuken. Hoe klein het stuk is, ligt er natuurlijk aan in hoeveel stukken je het verdeelt. Breuken leren zien als deel van een geheel.

Als je een breuk moet delen door een geheel getal deel je de teller door dat getal. Probeer altijd je antwoord te vereenvoudigen. Je ziet hier vier figuren waarvan een deel gekleurd is en vier breuken. In dit hoofdstuk leer je een breuk voor te stellen als een deel van.


De rechthoekige figuur hieronder is opgedeeld in gelijke stukjes. Tellen, plus- en minsommen, tafels, deeltafels en klokkijken. Met een breuk aangeven welk deel van een vorm gekleurd is.


Deze uitdager is gebaseerd op Rekentijger werkboek 8A, werkblad 17. Soms wordt een geheel getal plus een breuk tezamen ook een breuk genoemd. Veel mogelijkheden om de breuken te oefenen en te leren met ook uitleg. Met instructie- en oefenmodules, instelbare werkbladen en breukenspellen. Ook voor het rekenen met breuken is veel uitleg en oefenmateriaal beschikbaar.


Je kunt hier rekenwerkbladen samenstellen. Optellen, aftrekken, keersommen en deelsommen. In dit spel zijn alle kwartetten breuken en oefen je hem te herkennen en benoemen.


Vandaag deel gehad patronen schilderen Volgende week figuren maken met de patronenjuf meester . De teller van een breuk telt het aantal delen (partjes) van het geheel.

Rood-wit-blauw werkblad Bij het hele werkblad : Alle rode getallen zijn deelbaar door hetzelfde getal. Een cursus voor het stapje voor stapje leren rekenen met breuken. Bereken wel deel van het geheel is: a. Bij elke les zit uitleg en oefenmateriaal.


Kleur ook hier het gevraagde deel en vul in. EEN BREUK NEMEN VAN EEN GEHEEL , EEN HOEVEELHEID EN EEN . Rekenen met breuken kan best lastig zijn. Tellers, noemers, gelijknamig maken, als je niet oppast word je er duizelig van. Voor elk cijfer dat het deeltal (4) achter de komma heeft, schuift de komma in de uitkomst een plaats naar links. Oefen hier het delen van breuken door natuurlijke getallen.


Als een breuk wil delen door een natuurlijk getal, deel je de teller door het natuurlijk getal, . Meer somtypes aangevraagd door gebruikers. Door het rekenen met breuken veel te oefenen, wordt jouw getalbegrip beter. Beschrijven van een deel van een geheel met een breuk : Begrijpen dat een. Hulpmiddelen: Pratende Klok: Bij voorkeur niet via werkbladen maar met de . V ul een breuk in die past bij het gekleurde deel. Het breukdeel van de waarde wordt gedeeld door het gehele getal dat u opgeeft.


Avan een nieuw Excel- werkblad. Het linker deel is de breuk , het middendeel bevat het bijbehorende taartdiagram en als laatste staat het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts