vrijdag 28 september 2018

Bladluis bestrijden knoflook

Er is een tijd geweest dat er tegen luizen, fruitvliegen en andere irritante tuinbeestjes geen spuitbussen bestonden. Voor het bestrijden van bladluizen hoef je helemaal geen gif te gebruiken…. Dit middel helpt bladluis te bestrijden omdat knoflook zwavel bevat dat niet alleen toxisch is voor de bladluis maar daarenboven een antibacteriĆ«le en . Bladluizen hebben ook een enorme hekel aan sterke geuren.


Plaats daarom verschillende teentjes . Trek insecten aan die bladluis bestrijden.

Biologisch bladluis en slakken bestrijden met knoflook. Lees hier het recept dat je zelf kunt maken en ga aan de slag met het weren van . Doe bij de betreffende plant wat knoflookteentjes in de aarde, ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bladluis bestrijden met lieveheersbeestjes larven. Onze tuinexpert Angelo helpt je om bladluis op je planten te bestrijden.


Alternatieve bladluisbestrijding. Meer over knoflook en zelf kweken van knoflook lees je hier:. Knoflook tegen bladluis ,slakken, rupsen : bladluizen - bestrijden -tuin.


Meng tenen knoflook met eetlepels olie goed met een mixer.

Dit werkt voornamelijk goed bij kamerplanten. Uiteraard kun je het buiten ook . Neem een liter water, kook daar teenjes knoflook in gaar en laat alles geheel afkoelen. Luizen bestrijden op de planten, zowel binnen als buiten. Wat kan je doen om luizen te weren of te bestrijden op een ecologische wijze?


Bomen met luizen in de gemeente Tytsjerksteradiel worden sinds deze week te lijf gegaan met een knoflook -extract. Sproeien met een aftreksel van tomatenbladeren, of een teentje knoflook in de grond kan bladluizen ook . Gebruik een zelfgemaakte knoflookspray om bladluizen te bestrijden. Meng geperste knoflook en water met elkaar, waardoor het water de geur van knoflook.


Van knoflook en uien houden bladluizen ook al niet. Als je wel eens uien, knoflook of bieslook geplant hebt, dan weet je dat deze planten vaak nauwelijks of zelfs geen bladluizen op zich hebben. Niet te spreken over de knoflook en uien geur die nog lange tijd in uw tuin hangt. Er zijn ook aanbieders die een deel van bovenstaande natuurlijke middelen tegen bladluis , zoals knoflook ,. Het gebruik van een ecologisch bestrijdingsmiddel zoals knoflookalcohol is nuttig. Voor de biologische bestrijding van bladluis kan gebruik worden gemaakt van Treeguar een op knoflook gebaseerd middel.


Omdat deze spray olie (uit de knoflook ) en zeep bevat, blijft het aan de plant plakken en verstikt het. Plant lavendel of salie in de buurt van de luizen of leg er teentjes knoflook of stukjes ui neer. Gelukkig kun je bladluis natuurlijk bestrijden zonder gebruik van gif.

Er zijn zelfs knoflook -kruidenmengsels te koop waarmee je bladluis kunt . Nu kunt u deze bestrijden met allerlei chemische middeltjes die in de handel te verkrijgen zijn,. Bestrijd bladluizen met een knoflook -afwasmiddel oplossing. Spring naar Knoflook - Spint kun je voorkomen door een teentje knoflook naast de plant te planten. De plant neemt een klein beetje van de knoflookgeur. Om de plaag goed te kunnen bestrijden , moet je eerst weten om welk insect het gaat.


Denk bijvoorbeeld aan bieslook (Allium schoenoprasum), knoflook (Allium sativum) en bosui (Allium cepa). KATWIJK - De gemeente Katwijk gaat opnieuw luizen met knoflook bestrijden. Maar ook uien en knoflookplanten zullen bladluis niet als prettig ervaren. De Nationale Bomenbank gaat bladluis bestrijden met knoflook.


Binnenkort begint de Bomenbank in Utrecht, later volgen twintig gemeenten, . De manier van bestrijding door de natuur haar gang te laten gaan heeft. Peper en knoflook zijn natuurlijke insect werende middelen. Ze bestrijden kevers, sprinkhanen en naaktslakken en houden ook grotere .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts