maandag 26 maart 2018

Aardbei witte vlieg

Bestrijding wittevlieg in aardbei nu actueel. Ideaal moment voor bestrijding wittevlieg met Flipper. In openlucht komen twee soorten witte vliegen voor, nl. Levenscyclus van de witte vlieg. Vorig jaar zaten onze planten volledig vol met witte bladluizen.


Witte vliegjes zijn vaak het gevolg van te veel water.

Ook aardbeien en kolen( vooral boerenkool) is een geliefkoosde overwinterplant. Aardbei : Hoog tijd voor actie tegen spint en wittevlieg. In de doorteelt komt het er op aan de kassen vrij te houden van spint en wittevlieg.


Het insect beschadigt planten door plantensap op te zuigen. Witte muggen op aardbeien zijn de regels voor het verwerken van een gewas van een plaag. Tekenen van infectie van planten met witte vlieg.


Ik heb op mijn aardbeienplanten wolken met witte vliegjes. Toeleverancier Mertens in Horst heeft goede ervaringen met de bestrijding van witte vlieg in aardbei , met name in de koudere periodes van het .

Een van de ergste vijanden van onze kasgroenten is een klein insect dat witte vlieg heet. Aardbeiplanten worden door allerlei ziekten en insecten bedreigd. Bij een beginnende aantasting krult het blad met aan de onderzijde wit schimmelpluis.


In de herfst vliegen ze weer terug op de aardbei. Vooral bij warm weer komt witte vlieg vaker voor. Dit kleine insect en zijn larven beschadigen de planten door sap te zuigen of door uitscheiding van . Deze plagen vormen een gevaar voor de gerbera, roos en aardbei , maar hun. De koolwittevlieg (Aleyrodes proletella, synonieAleyrodes brassicae Walker) is een mm grote wittevlieg met. Ook komt de vlieg voor op aardbeiplanten.


Juiste mix voor wittevliegIntensivering van de aardbeienteelt heeft ervoor gezorgd dat de wittevlieg , en dan met name de kaswittevlieg , een . Wittevlieg is meestal te vinden aan de onderkant van het blad. Aardbeimijten zijn erg klein (mm) en zitten in de opgevouwen bladeren in het. Maximaal aantal toepassingen per maanden. Minimum interval tussen toepassingen in dagen. Swirskii-breeding-system bevat 1kweekzakjes bestaande uit Amblyseius swirskii.


Het is een preventief en curatief systeem in de strijd tegen trips en. Giftig voor levende water organisme.

Aardbeien , (open lucht) bladluizen, wantsen, bloesemkevers, . Overige onderzoekswensen en daarop volgend concrete onderzoeken worden op dit moment nog door de lopende werkgroepen besproken voor witte vlieg , . Preventieve bestrijding van witziekte in aardbeien kan ook . Producten op basis van vetzuren kun je inzetten tegen bladluis witte vlieg , spint en trips. De kevers komen vaak uit rhododendron en taxus naar de aardbeien. De aardbeien van onze telers worden beschermd tegen ziekten en plagen. Plagen als trips, spint, luis en witte vlieg kunnen tot problemen.


Erwinia, wittevlieg , Suzuki, trips. In dit artikel bespreken we onze ervaringen. Thema met trips, spint, bladluis, witte vlieg en Droso- phila suzukii. Kort op de bal spelen voor trips.


Biologisch insecticide ter bestrijding van witte vlieg in oa aardbei , bessen, tomaat , komkommerachtigen en sierplanten onder bescherming. Bovendien zorgt een goede populatie swirskii voor een goede controle tegen spint en wittevlieg , ook niet te onderschatten plagen in aardbei. Sluipwespen tegen wittevlieg en mineervliegen. Microbiële preparaten tegen rouwmuggen. Dat betreft dan met name haardontwikkeling van witte vlieg.


Vrijstelling Verimark in tomaat tegen wittevlieg. Mede op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts