woensdag 29 augustus 2018

Circumzenitale boog

Een circumzenitale boog is een halo ontstaan door breking van zonlicht in ijskristallen, dus niet zoals een regenboog door reflectie van zonlicht in druppels. Net zoals alle haloverschijnselen vindt de circumzenitale boog zijn oorsprong in hoge, dunne bewolking zoals cirrus en cirrostratus die ijskristallen bevatten. De circumzenitale boog is een halo ontstaan door breking van zonlicht in ijskristallen en niet zoals een regenboog door reflectie van zonlicht in dr.


Het was geen regenboog – nergens regen te bekennen – maar een zogeheten circumzenitale boog. Deze boog is in ons land vrij algemeen, en is te verwachten bij laagstaande zon wanneer de twee . Wat zij feitelijk zagen was een circumzenitale boog.

Dit verschijnsel is een halo een optisch verschijnsel in de lucht en ontstaat doordat licht . De bovenzijdelingse raakboog raakt bij iedere zonshoogte aan de circumzenitale boog , dit in tegenstelling tot de kring van graden. Halo circumzenitale boog Als er felle bijzonnen zijn, moet je ook eens op zoek gaan naar deze erg fraaie en kleurrijke boog hoog aan de hemel, want het gaat . In het algemeen wordt deze boog bij lage zonshoogte gezien en treedt dan vaak tegelijkertijd op met bijzonnen. Het lijkt wel een omgekeerde regenboog in de lucht. Op de foto is een circumzenitale boog te zien.


Nederlands - Pools op Glosbe , online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen. Ik kan weer een optisch verschijnsel van mijn lijstje strepen: de circumzenitale boog.

Deze halo ontstaat door breking van zonlicht in . Waw zonet zeer felle circumzenitale boog ! Te Varsenare zag ook een kleine linkerbijzon maar die is erg. Iriserende windveer (Cirrus) vanmiddag laat ( 487). Echt zeldzaam is dit verschijnsel niet, maar je ziet het . Foto ingezonden in de rubriek Weer op de fotoswebsite ZeelandNet Foto. Berichten over “ circumzenitale boog ” “omgekeerde regenboog” geschreven door 800zeemijlen. Kijk hier naar de fotos:Twee bijzonnen.


Circumzenitale boog boven Kattendijke. In West-Vlaanderen werd gisteren een wel heel speciale regenboog waargenomen: de regenboog in kwestie stond als een lachend mondje los in de lucht. Die verschijnt door de breking van het zonlicht in heel . Ten slotte is er ook nog het fenomeen van de circumzenitale boog.


Opnieuw zijn het de platte, zeskantige ijskristallen die verantwoordelijk zijn voor dit . Bijzonnenring of parhelische ring. AMERSFOORT - Boven Amersfoort verscheen woensdag een zogenaamde circumzenitale boog , die een aantal minuten zichtbaar bleef. Een witte boog ( een Parhelische kring ) het was niet een hele kring.


Jill Peeters legt uit aan Het Laatste Nieuws dat het hier om een circumzenitale boog gaat. Die wordt veroorzaakt door de breking van zonlicht in . Aan top een circumzenitale boog -als een regenboog zo fel, maar op zijn kop-.

Eerst was er een circumzenitale boog te zien. Afb-1: Haloverschijnselen en bij de vorming daarvan betrokken ijskristallen: circumzenitale boog , bovenraakboog aan de kleine kring, kring om de zon of kleine . Hij kan kan op twee manieren voorkomen: als “onderraakboog” of als een “ circumzenitale boog ”. Het verschil tussen beide bogen is dat de . Kelli met circumzenitale boog boven ons hoof foto credits aan gijs. De voornaamste vormen die voorkomen zijn de kleine kring, grote kring, bijzon, bovenraakboog, circumzenitale boog , circumhorizontale boog . Boven op de kleine kring is soms bij lagere zonnestand de circumzenitale boog zichtbaar.


Deze lijkt op een omgekeerde regenboog en kan heel fel zijn. De boog staathoog aan de hemelen ligt ten uittreden om de circumzenitale boog te . Daarnaast zijn de ijskristallen waarin De circumzenitale 1. Bij een circurmzenitale boog is de bolle kant naar de zon gekeerd en staat de zon laag. Vandaar dat er een boog van graden verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts