maandag 9 juni 2014

Hooi paard hoeveel

We hebben kuilgras maar ook kleine baaltjes hooi. Hoeveel ruwvoer moet ik precies voeren? Hebben alle paarden dezelfde hoeveelheid . Onderstaande tabel geeft een indicatie van de energie- en eiwitbehoefte van een paard en de voedingswaarde van hooi en kuilgras. De meeste gebruikte soorten ruwvoer voor paarden zijn hooi en kuilgras. Bezoekersvraag: hoeveel plakken hooi moet ik per dag voeren?


In de winter krijgen ze heel veel hooi , in de zomer is dit beperkt. Maar elk jaar opnieuw weer dezelfde vraag: hoeveel kleine balen hooi per jaar . De droge stof behoefte van een paard van 5kilo is bijvoorbeeld kilo. Hooi bestaat voor uit droge stof, waardoor je dus 1kilo hooi.


Elk paard heeft als basisvoeding ruwvoer nodig. Dit kan hooi , kuilvoer, gras of een combinatie zijn. Maar hoeveel ruwvoer mag een paard per . Wij hebben hooi en voordroog besteld maar weten niet goed hoeveel te reserveren voor onze paarden.


Je voert ongeveer keer zoveel als hooi omdat het voer meer water bevat. Daarvoor is er teveel verschil tussen het ene en het andere paard. Een goede vraag is dus hoeveel ruwvoer een paard nodig heeft.


Dat betekend dat een paard of pony dus meer kilogrammen kuil nodig heeft dan hooi omdat . Je kan de volgende techniek aanhouden om te kijken hoeveel je paard nodig heeft:. Hay Slowfeeder Door hooi te voeren met onze Hay Slowfeeder voert u uw paard als een paard. Uw paard kan de hele dag hooi eten en gaat verveling tegen en dat niet alleen. Je kunt zelf bepalen hoeveel hooi je jouw paard of pony geeft. Pavo paardenvoer is het beste voor de gezondheid van jouw paard ! Sommige paarden hebben voldoende aan een rantsoen van enkel ruwvoer.


Aan de buitenkant kun je echt niet zien hoeveel suiker en eiwit ruwvoer bevat. Een te hoog vochtgehalte geeft zowel bij hooi als bij voordroog. De kwaliteit van het ruwvoer bepaalt mede hoeveel uw paard eet en hoe . Het paard moet een minimum van van het . Wilt u weten hoeveel ruwvoer u uw paard moeten voeren? Voor diegene onder jullie die onbeperkt hooi geven, hoeveel is dat dan ongeveer per dag (per paard )? Onder ruwvoer verstaan we hooi , voordroog (kuilgras), stro, gras, luzerne,.


Benieuwd hoeveel krachtvoer uw paard nodig heeft voor trainingen in de winter? Ik vraag me af hoeveel voedingsstoffen er verloren gaan in goed hooi dat is nat gemaakt met de tuinslang. Kan het zijn dat een ouder paard.


Veel paarden daarentegen zijn gebaat bij wat minder voedzaam hooi omdat als ze . De grote gesealde hooibaal bestaat uit kleine balen gecertificeerd hooi uit. Deze kuil is erg nat en minder geschikt voor paarden. Een open baal kuil moet je sneller opvoeren dan hooi , i. Waarom en hoeveel ruwvoer heeft je paard nodig? Ruwvoer ( zoals gras, hooi en stro) bevat grote hoeveelheden vezels oftewel ruwe celstof.


Maar ook voor paarden geldt dat voeders met te veel suiker erin gewoon slecht zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts