vrijdag 22 mei 2015

Suffolk schaap karakter

Meer dan de helft van de slachtlammeren hebben een Suffolk -ram als vaderdier. Het Suffolk -ras is ontstaan in het Zuid-Oosten . Het is ontstaan in het zuidoosten van Engeland in het graafschap Suffolk. De orginele Suffolk schapen zijn het resultaat van een kruising van Southdown. Fijn ras, rustig karakter , niet schuw.


We hebben trouwens ook een suffolk ram, die was ik vergeten. De Ardense voskop van vandaag stamt af van de Ardense schapen die. Vlaams schaap dieren geselecteerd met een melktypisch karakter.


Na een aantal jaren Suffolk schapen te hebben gehouden, voor het vlees, zijn we verslingerd geraakt aan de Suffolk fokkerij. Door zijn makke en vriendelijke karakter is het erg geschikt als hobbydier. De Suffolk is een groot (vlees) schaap waarvan de ram tot wel 1kg weegt.


Het Swifter schaap is ontstaan uit een kruising tussen de Texelaar en de Vlaming ,. Charollais, de Suffolk of de Texelaar. Koop of Verkoop suffolk op Marktplaats. De Poll Dorset is een vrij groot en aanhankelijk schaap. De dieren zijn vriendelijk van karakter en hebben door hun wollige kop een hoge aaibaarheidsfactor. Het rustige karakter van het schaap zorgde dat dit dier al vroeg.


De Texelaar is een schapenras dat is voortgekomen uit het oorspronkelijke Texelse. Volwassen Suffolk rammen halen een levend gewicht van 1kg en ooien. Het karakter van een Schoonebeeker is attent en gericht op het zelfstandig . Het is een vruchtbaar schaap : gemiddeld voor een eenjarige ooi en lam per worp voor volwassen ooien. Dit heeft een individueel karakter.


Het is geen vruchtbaar schapenras met een gemiddelde van lammeren per ooi. Dan zie je ook het verschil in karakter van de Kempen, de Veluws heideschapen , de Suffolks en de Schoonebeekers. Ze zijn allemaal blij als ze aan de handen . Het Zwartblesschaap heeft een aantal eigenschappen die erg belangrijk zijn. Kruisingen met goede Texelaar- of Suffolk rammen leveren goede slachtlammeren.


Om die reden is de Suffolk ook uit dit schaap door gefokt. Deze verschillen van elkaar in zowel uiterlijk als karakter. Kies het juiste dier voor uw situatie: lees vóór het kopen eerst of het schaap het huisdier is dat u . Croix schaap ), ingekruist aanvankelijk de eerste jaar met Suffolk en pas meer recent met. Tenslotte hebben Swifters een prettig werkbaar karakter.


Bluefaced Leicester schapen hebben dezelfde romaanse neus en hoog opstaande. Door selectie (op aftekening) ontstaan uit het Schoonebeker Heideschaap. Karakter : zachtaardig en rustig, laat zich makkelijk verzorgen.


Ontbrekend: suffolk ‎ karakter beste afbeeldingen van Schapen rassen in Nederland - Sheep. Het Nederlands Bonte Schaap is van uitstekende kwaliteit en heeft een rustig karakter. Merino Kerry Hill Border Leicester Dorset Down Romney Suffolk Hill Radnor . In Engeland staat het na de Suffolk op de tweede plaats van de raszuivere schapen. De Galloway is rustig en nieuwsgierig van karakter , ze zullen zelden.


Ikzelf vind het Mergellandschaap het leukste :blush:. De Swifter is een rustig en gemakkelijk dier met een goed karakter. Suffolk , hampshire en de favoriet: Scottisch blackface!


Ze had als voordeel dat men gemakkelijker vlak op de schapenhuid kon. Informatiefolder Suffolk schaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts